Projekat „Urbani mobilijar – Solar” predstavio je priliku da se kroz postojeće i nove projekte unapredi iskustvo i znanje mladih inženjera u razvijanju postojećih i novih modela pametnih solarnih klupa i kanti.

U saradnji sa opštinom Lapovo, realizovan je projekat i postavljen je novi urbani mobilijar. Trg i parking prostor obogaćeni su sa dve solarne klupe i četiri solarne kante

U saradnji sa opštinom Lapovo, realizovan je projekat i postavljen je novi urbani mobilijar. Trg i parking prostor obogaćeni su sa dve solarne klupe i četiri solarne kante.

Solarne klupe namenjene su za punjenje različitih uređaja koji se mogu napajati putem USB portova kao i za prikupljanje čepova u okviru akcije “Čep za hendikep”.

Solarne kante koje su namenjene za odlaganje otpada u sebi sadrže senzore koji se pri ispunjenu korpe koja je namenjena za otpadke aktiviraju svetlost crvene boje kako bi obavestili da je korpa za otpadke puna.

Pored svojih funkcija, solarne klupe i kante daju poseban ambijentalni prikaz okruženju u kome su postavljene, a solarne klupe na sebi sadrže I poseban reklamni prostor.

Zahvaljujemo se opštini Lapovo na prepoznavanju inicijative i važnosti održivog urbanog mobilijara.